pentru ca o zi care incepe prost nu se termina musai asa. pentru ca varza de bruxelles e buna doar daca o gatesti cu putin ulei (la aburi e scarbosenia pamantului). pentru ca anyone can cook. pentru ca aveam niste good apples gone bad. pentru ca s-a nimerit sa am the loveliest ajutor de bucatar ever - boo-happy, care venise sa ma cheer up cu niste home made unt de shea (in care pusese si ulei scurs din capsule de vitamina E de la farmacie). for all of the above reasons, we spent a lovely evening in patru, ca in familie sau, ma rog, intre pensionari.
am mancat (ce altceva:P) niste cartofi senzationali cu costite la tava, iar la desert budinca de orez cu mere, nuci, stafide si portocale.
ce scoate cartofii astia din anonimat este truly sosul de marar si usturoi (frecat cu ulei de masline si apa). se toarna peste ei si inainte de a-i da la cuptor, si la sfarsit, cand sunt gata. am mai pus ciuperci de padure si mazare, calite cu ceapa si boia, si, desigur, deja fetisul mancarurilor mele la tava - varza de bruxelles. guest star: arpagicul, pus intreg. curatat eroic de boo. sare, piper si putin cimbru. ah, si ardei iute taiat rondele, nu prea mult, asa, cat sa le dea un extra bite!
pentru budinca de orez am calit merele cu cateva lingurite de zahar brun, stafide si nuci, plus o lingura zdravana de unt si niste scortisoara. orezul l-am fiert cu apa, si doar putin lapte la sfarsit. intr-o cratita unsa cu unt si pudrata cu pesmet am pus un rand de orez, unul de mere, iar orez, iar mere si finally orez. la final i-am tras niste portocale in cap budincii, ca sa fie asa, zesty yummy. ar fi fost cu adevarat exquisite daca as fi avut niste inghetata de vanilie! (mental post it for next time)!
well, here it goes: the "slap me silly" dinner for four:D
Saturday, March 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
the food was lovely! and the whole family dinner thing too :)) desi tre sa recunosc public ca ne-am autoinvitat impotriva vointei puficsilor da' pana la urma it turned out well :))
ReplyDeleteiar despre the butter, este home-made whipped shea & japanese rice oil & grapeseed oil & vitamin e, antiaging & cleansing, totally organic "your skin will adore it but it can also be used for your hair" butter. :D cand o sa fiu anita roddick o sa poti spune presei ca tu ai folosit primul meu borcan de signature body butter :)))
depends, i might be a silent witness:)) butter-dead sorta.
ReplyDeletecoaste cu cartofi. teh horror. cu spume, flacari si bulbuci. evil cookie!
ReplyDelete:p
uuuu arata bine legumele. ce-ai cu sprouts la aburi? daca pui unt peste = tasty :D
ReplyDeletesprouts la aburi cu un pe deasupra e like trying to fix a ruined dish:)))) mai bine tasty din prima:))
ReplyDelete