Tuesday, February 3, 2009

lectia de economie #3

more generally, ieftine sunt: legumele congelate, pestele congelat, fructele de sezon, pastele de toate felurile, conservele (mazare, fasole, etc.), orezul, carnea de pui. cheltuiti mai putini bani daca va orientati catre recipiente mari. luati iaurt la kilogram, fructele si legumele voastre preferate - cu ladita, apa la bidon de 5l (gasiti la Cora o pompita foarte faina care se fixeaza pe gura bidonului si are un soi de robinet, practic folosesti bidonul ca pe un dozator. atentie, nu cumparati branduri necunoscute de apa la bidon, stick to safe ones like Bucovina).

economisiti (si nu pierdeti nimic) daca nu cumparati: iaurturi cu fructe (pline de zahar, amidon, si alte scarbosenii), ciocolata, biscuiti, sucuri (fie ele si "naturale"), capsune si alte berries (alegeti varianta congelata si faceti-va propriul iaurt cu fructe la blender, mult mai sanatos si mult mai ieftin), branza cu mucegai (e o varietate foarte foarte grasa ce ar trebui consumata cu moderatie), prosciutto, salami si alti nitriti, pardon, mezeluri, painici si painisoare, prajituri.

.

6 comments:

  1. Apropo de iaurtul cu fructe, eu arunc in blender, pe linga banana/capsune/nectarine si iaurt, unul sau doi biscuiti integrali. Dau asa o consistenta mai crocanta shake-ului... Plus ca tine de foame o ora in plus... ;) Basca sint ieftini...

    ReplyDelete
  2. Cookie, cand aveti timp pentru astea?!?!?!?!

    ReplyDelete
  3. @delice: planningul e cheia, si pe urma e musai sa-ti si placa putin:), altfel nu ai nici o sansa. si trebuie sa ai asa, satisfactia faptului ca ti-ai facut sotul sa manance spanac de exemplu:))

    ReplyDelete
  4. Za boyfriend n-ar manca ever asa ceva. And I hate it too :P

    ReplyDelete
  5. n-ai citit postul meu cu placinta...:( i-am convertit pe cei mai ardenti spinach haters in the world:D

    ReplyDelete